Voor professionals

Actief blijven als zelfstandig ondernemer.

Hybride ondernemen, hét antwoord op de ZZP-wet!


Per 1 januari 2025 eindigt het gedoogbeleid van de overheid op naleving van de #ZZP-wet (#wetDBA). Dat betekent dat de Belastingdienst gaat controleren op de aard van de relatie van de  opdrachtgever met de opdrachtnemer, het ondernemerschap van de ZZP-er en de inkomstenbron van de ZZP-er.  Wanneer de relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer sterk lijkt op een arbeidsrelatie dan volgt een boete en naheffing van de werkgeverslasten voor de opdrachtgever. Opdrachtgevers neigen er naar om steeds minder opdrachten aan zzp-ers te gunnen. Inmiddels zijn er zo’n 1,2 mln zzp-ers. Er komen steeds meer ZZP-ers en de verwachting is dat er minder opdrachten voor ZZP-ers komen. Een antwoord hierop is een andere ondernemingsvorm; Hybride ondernemen!

 

Wat houdt hybride ondernemen in?

Hybride ondernemen houdt in dat de gezagsverhouding bij de opdrachtnemer wijzigt. De ZZP-er is dan zowel in loondienst bij een werkmaatschappij en factureert een management fee aan de werkmaatschappij voor het bedrag dat hij aan omzet heeft binnengehaald minus de totale loonkosten (werkgeverslasten en werknemerslasten). Er is sprake van een gezagsverhouding tussen de directie van de werkmaatschappij en de werknemer, echter de werknemer factureert de “Winst” als managementfee aan deze werkmaatschappij.

Voordelen van ondernemen


  • Verantwoordelijk voor je eigen omzet
  • Je kiest je eigen vorm van werken
  • Kosten zijn aftrekbaar bij je eigen onderneming
  • Maandelijks een managementfee ontvangenSamenwerken in communities


Onze professionals hebben allemaal een verschillende achtergrond en expertise. Wij vinden het erg leuk om met elkaar onze expertise, kennis en ervaring uit te wisselen tijdens informele bijeenkomsten. En dat doen we steeds op bijzondere wijze, van weekendjes weg, gezellig samen eten tot hout hakken of ijsbaden...


Juist deze "formele" sessies op informele wijze maken dat we elkaar goed kennen, elkaar weten te vinden bij een informatie-bias op een bepaald kennisgebied en dat we ook gave nieuwe opdrachten weten door te spelen aan elkaar.

EN de voordelen van loondienst


  • Verzekerd voor WW
  • Bij deelname aan collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering, ben je verzekerd
  • Bij deelname aan collectieve pensioenverzekering, bouw je pensioen op.
  • Bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering
  • Maandelijks wordt salaris uitgekeerd, dus geen rompslomp met administratie

JOIN THE COMMUNITY

Become part of our growing community to help save endangered species and the habitat they need to survive.

CONTACT

Heb je naar aanleiding van bovenstaande vragen, neem contact met ons op!

 
 
 
 
unsplash